Aşçılık

OTEL LOKANTA ve İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ bünyesinde kurulmuştur.

Aşçılık Programının temel amacı; gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek, değişik ülkelerden meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek dil gücüne sahip, değişik mutfakların özelliklerine uygun yiyecek hazırlayabilecek beceriye sahip, gerektiğinde bağımsız işyeri açıp yönetebilecek meslek mensupları yetiştirmektir. Bu programda öğrencilerin yalnızca aşçılık bilgileriyle yetiştirilmelerinin ötesinde, bu alanın gerektirdiği genel kültür dersleri ile de donatılmasını sağlamaktır.
İki yıllık program süresince şef adaylarına en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının tüm inceliklerini öğretmenin yanı sıra yiyecek- içecek işletmeciliğinin temel bilgilerinin verilmesi de amaçlanmaktadır. Programa her yıl 35 öğrenci alınmaktadır. Yiyecek-içecek yönetimi ve yemek pişirme teknikleri teorik ve uygulamalı dersler olarak hazırlanmakla beraber, özellikle beslenme, gıda teknolojisi, hijyen, mönü planlama, Türk ve dünya mutfakları gibi konularda eğitim-öğretim yapılmaktadır. Öğrenciler, uygulamalı dallarda öğretim elemanları ve sınıf arkadaşlarıyla pratik çalışmalarda bulunarak deneyim kazanmaktadır.

Mezunların Alacağı Unvanlar ve İstihdam Alanları

Program mezunları, konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinde mutfak personeli olarak çalışma imkânına sahip olmaktadır. Şef adayları, gerekli deneyime sahip olduktan sonra orta ve üst düzey mutfak yöneticisi olarak çalışabilecekleri gibi; bağımsız yiyecek içecek işletmesi açmayı da tercih edebilirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek 4 Yıllık Lisans Bölümleri

Öğretim Elemanları:

Öğr. Gör. Fatih PEKTAŞ (Bölüm Başkanı)