Aksaray Üniversitesi
ÖNEMLİ!!! - STAJ DUYURUSU

GÜZELYURT MESLEK YÜKSEKOKULU

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI STAJ UYGULAMASI

Güzelyurt Meslek Yüksekokulu öğrencileri, COVID-19 salgınından dolayı sadece 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı için geçerli olmak şartı ile aşağıdaki plana göre “Yaz Staj İşlemlerini” yapabileceklerdir.

Öğrencilerimiz aşağıda belirtilen “Zorunlu Yaz Stajı Seçenekleri”nden birisini seçerek stajlarını yapabileceklerdir.

Zorunlu Yaz Stajı Seçenekleri:

1.     Öğrencilerimiz staj yeri bulmaları durumunda mevcut staj yönergesine göre, yasal sorumlulukları kendilerine ait olmak kaydıyla yaz stajlarını yapabileceklerdir. Bu seçeneği seçen öğrencilerimiz şu adımları takip edeceklerdir:

·       Aşağıdaki "1-Mevcut staj yönergesine göre staj yeri bularak yaz stajını yapmak istiyorum.rar" dosyası içinde yer alan “Ek-1: Staj Kabul Formu’nu” (iş yerine onaylatmış olarak) 19 Haziran 2020 tarihine kadar eksiksiz olarak doldurup danışmanı olan öğretim elemanının kurumsal (@aksaray.edu.tr uzantılı) e-posta adresine göndereceklerdir.

·         Danışman öğretim elemanı, öğrencinin gönderdiği Staj Kabul Formunun tam olarak doldurulmuş olduğunu kontrol ettikten sonra, staj yeri uygun ise imzalayarak, öğrencilerin Staj Kabul Formları ile  birlikte, 2019-2020 öğretim yılı için staj yapacak bütün öğrencilerin kesin listesini MYO Öğrenci İşlerine teslim edecektir. Bununla birlikte danışman öğretim elemanı, öğrenciye staj başvurusunun kabul edildiği bilgisini verecektir.

·             Öğrenciler stajlarını MYO tarafından belirlenen tarihlerde (Haftada 5 gün çalışacak olanlar 13/07/2020 - 27/08/2020 tarihleri arasında; haftada 6 gün çalışacak olanlar ise 13/07/2020 – 21/08/2020 tarihleri arasında, resmi tatiller hariç 30 iş günü olarak) yapacaklardır.

·         Öğrenciler staja başladıklarında, Ek-2: İşyeri Staj Değerlendirme Formu’nun ve Ek-3: Staj Defteri’nin çıktısını alarak staj yerine teslim edeceklerdir.

·         Staj sonunda ise, eksiksiz olarak doldurulmuş ve gerekli yerleri imzalanmış/onaylanmış olarak Ek-2: İşyeri Staj Değerlendirme Formu’nu ve Ek-3: Staj Defteri’ni kapalı zarf içerisinde taahhütlü posta yoluyla veya elden Güzelyurt MYO öğrenci işlerine teslim edeceklerdir.

·         Mezuniyet aşamasında olan öğrencilerin mezuniyet işlemlerinin aksamaması için stajları bittiğinde vakit kaybetmeden evraklarını taahhütlü posta yoluyla veya elden MYO öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekecektir.

·         Mezuniyet aşamasında olmayan diğer öğrencilerimiz için staj evrakların son teslim tarihi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Güz Döneminin ikinci haftasının sonuna kadardır.

·           Staj ile ilgili diğer bilgiler için danışman öğretim elemanınızla irtibata geçebilirsiniz.

2.     Öğrencilerimiz stajlarını daha sonra (Eğitim-Öğretim dönemleri dâhil) uygun olan bir dönemde yapabileceklerdir.

Bu seçeneği seçen öğrencilerimizin aşağıdaki "2-Stajımı daha sonra yapmak istiyorum.rar" dosyası içindeki "EK5:Staj Tercih Dilekçesi’ni” indirdikten sonra doldurup, imzalayıp pdf formatında (belgeyi taratarak veya fotoğraftan pdf’e çevirerek) 5 Haziran 2020 tarihine kadar danışmanları olan öğretim elemanının kurumsal (@aksaray.edu.tr uzantılı) e-posta adresine göndereceklerdir.

3.     Öğrencilerimiz zorunlu yaz stajı yerine geçecek, “Staj Yerine Geçecek Rapor Hazırlanması” yoluyla stajlarını yapabileceklerdir.

Bu seçeneği seçen öğrencilerimiz rapor formatını aşağıda kendi bölümlerinin "3-Staj Yerine Geçecek Rapor Hazırlamak İstiyorum...rar" dosyasını indirerek EK-4:Staj Rapor Hazırlama Formatı” evrakını edinebilecektir. Bu seçeneği seçen öğrencilerimiz (ilgili bölümün rapor formatında yazan şartlarda ve tarihlerde) raporlarını Güzelyurt MYO Öğrenci İşleri’ne ulaştıracaklardır.

Not: Öğrencilerimiz hangi seçeneği tercih ettiklerini aşağıdaki kendilerine uygun dosyayı indirdikten sonra içerisindeki "EK5:Staj Tercih Dilekçesi’ni” doldurup imzalayıp pdf formatında (belgeyi taratarak veya fotoğraftan pdf’e çevirerek) 5 Haziran 2020 tarihine kadar danışmanları olan öğretim elemanının kurumsal (@aksaray.edu.tr uzantılı) e-posta adresine göndereceklerdir. Göndermeyen öğrenciler staj başvurusu yapmamış sayılacaklardır.

Not: Pandemi nedeniyle staj yöntemleri, tarihler ve evrak teslimi sürecinde değişiklik olması durumunda ayrıca bildirilecektir. MYO web sitesinikurumsal sosyal medya hesaplarını takip etmeniz ve danışman öğretim elemanlarınızla iletişimde olmanız gerekmektedir.

Aşağıdaki bağlantılardan durumunuza uygun olan RAR dosyasını bilgisayarınıza indiriniz. (NOT: RAR dosyasını açamıyorsanız bu linkten WinRAR programını indirip bilgisayarınıza kurabilir, sonra aşağıdaki dosyaları açabilirsiniz)